Pekka-Juhani Elomaa

Kaunis uni on päättynyt

Porilainen Isis terroristi on uhannut  Euro edustaja Jussi Halla-Ahoa kuolemalla. Asia on järkyttänyt jopa meitä turkulaisia, vaikka tiedämme vanhastaan porilaisten olevan vähän outoa ja jonkin verran jääkiekkoa osaavaa porukkaa. Tämä Isis mies on häpeäksi koko  Satakunnan sosiaalitoimelle, vaikka onkin taas ns. yksittäistapaus. Termiä, jota kaunista unta nukkuvat hahmot  jaksavat hokea. Kuva lehteen miehestä olisi kiva.

Pohjois-Karjalastakin kajahti.  17 vuotias tyttö tuli tietoisuuteemme, kun jäi alaikäisenä Lontoon kylällä kiinni matkalla Isis morsiameksi ja koko kansan harmiksi palautettiin Suomeen ja Kolin laulumaille lepäämään. Yksittäistapaus tämäkin . Kuva lehteen tytöstä olisi kiva.

Näitä yksittäistapauksia on muuten sitten maamme muslimeista jo 1%, eli eniten väestömäärään nähden maailmassa. Seuraavina perässämme tulee Irlanti, Australia ja Tanska. Kuvat lehteen olisi näistä  lähtijöistä kauhean kivat.

Kuin pahaa unta on se, että lainsäätäjät ovat tehneet viimeiset 20 vuotta luokatonta turvallisuutta ja yhteiskuntaamme uhkaavaa päätöksentekoa. Poliisissa ja muissa turvallisuuttamme vaalivissa viranomaisissa on vain puitu päätä ja purtu ylähuulta, niin hullua postia lainsäätäjältä on tullut. Viime vuosien hulluimmat päätökset ja niiden puoltajat olisi kiva listata näin ennen vaaleja, myös kuvat lehdessä puoluekantoineen olisi kauhean kivat.

Kaunis uni, omilla aivoillaan ajattelevilta Suomalaisilta  päättyi viimeistään jo vuonna 2001, kun World Trade Centerin tornit tulivat pölynä alas. Tuolloin, jo 14 vuotta sitten olisi ensimmäiseksi pitänyt kieltäytyä ratifioimasta Schengenin sopimusta.

Kaunis uni on Suomessa päättynyt. Tähän varmasti voi yhtyä esimerkiksi vanha Tataari vähemmistömme ja tuhannet muut muslimit Suomessa, joilla ei ole mitään tekemistä minkään terroristi ajatusmaailman kanssa. Kuitenkin Malmön tai Pariisin lähiöissä riehuvia nuoria ja Isis taistelijoita ei yhdistä kansallisuus tai ihonväri . Heitä yhdistää uskonto nimeltään Islam.

Tärkeä muutos, mikä tarvittaisiin lakimuutoksella nopeasti on Suomen kansalaisuuden myöntämisessä. Nykyinen kansalaisuus automaatio esimerkiksi pakolaisille on sinisilmäisyyden malli esimerkki. Myöskin sotilaskoulutuksen antamista pitää alkaa miettiä enemmän turvallisuusperustein, myös  kanta-suomalaisten kohdalla olisi linjaa hyvä tarkastaa.

Varautuminen pahimpaan ei ole vihaa, vaan rakkautta omaa elämäntapaamme ja lapsiamme kohtaan.

Pekka-Juhani Elomaa (ps)  on tapahtumia tarkkaileva Merimies Turun Portsasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat