Pekka-Juhani Elomaa

Rajat kiinni vai auki, kas siinäpä pulma joillekin?

Kirjoitin tänne ja Turun Sanomiin 6.8. kolumnin nimeltään ”uusi painos”. Siinä leikin ajatuksella mitä oikein oikeasti tapahtuisi, jos rajat aukeaisivat. Silloin en voinut tietää, että näin käytännössä tapahtuu vain kuukautta myöhemmin. Joskus kauan sitten minut kai olisi poltettu roviolla tai palkattu kuninkaan hoviin näkijäksi tuon kirjoituksen osuma tarkkuuden vuoksi. Nyt sitten on koittanut koko maallemme uudet ajat ja näköjään myös rajat.

Esimerkki valitettavasta ilmiöstä eli mielipiteiden muuttuminen teoiksi oli Turun Pansiossa ”rajat kiinni” mielenosoituksessa 17.10, jossa koettiin ”rasismin vastustajien” väkivaltaista käyttäytymistä. Omilla silmilläni nähdyllä videolla selkeästi noin 190 cm pitkä naamioitunut mies lyö aitaa lähestynyttä 160 cm pitkää naista päin näköä, poliisien seisoessa mellakka varusteissa metrin päässä kädet suorana. Itse en nyt sinne paikalle päässyt, mutta olen saanut kuulla, että poliisin ohjeet ja varoitukset oli kohdistettu vain ”rajat kiinni” osallistujille. Poliisi onkin joutunut tekemään nyt itse rikosilmoituksia johtuen osaksi omasta saamattomuudesta. Kyse on ainakin pahoinpitely epäilyistä.

Olen yrittänyt löytää tätä yhteyttä "rajat kiinni” ihmisten huoleen maahan tulevista maahanmuuttajista ja rasismin yhteydestä. En ole sitä vielä löytänyt. Onko niin, että et saa olla maastasi ja jälkikasvustasi huolissasi olematta rasisti. Etkö saa kyseenalaistaa Islamin uskontoa sellaisena kun se on pahimmillaan nähty uutisissa ympäri maailmaa. Ei siis ole kyse kansallisuudesta tai ihon väristä, vaan millä tavalla muslimit elävät tämän uskonnon kanssa vielä toistaiseksi kristityissä pohjoismaissa. Kyse on myös siitä, että saavatko ns. maltilliset muslimit olla rauhassa täällä ja harjoittaa uskontoaan oman näkemyksensä mukaan.

Kyse on myös totisesti siitä, että kuka tämän kansojen vaelluksen maksaa? Oletko silloin rasisti, kun näet Hallituksen tekemien kipeitten leikkausten ja säästöjen valuvan suoraan maahanmuuton miljardi kustannuksiin?  Ei et ole.

Kun näen ”rasismin vastustajien” kylttejä joissa seisoo ”rajat auki kaikille” tai Li Andersson(Vasemmistoliitto)) kuvan jossa hänellä on lappu ”meillä on tilaa”, niin ei voi olla ihmettelemättä näitä ihmisiä. Luultavasti he haluavat hyvinvointi valtion alasajoa nopeammassa tahdissa kuin se jo tapahtuu. Haluavatko he kaaosta maanosaamme? Tässä tämä dilemma varmaan piileekin, kun ei ymmärrä, vaikka yrittäisikin.

Monien mielestä myös Unkarilaiset ovat rasisteja, samoin Kroaatit, Serbit, Tšekit ja Virolaiset vaikka he tekevät ainoastaan niin kuin on EU:ssa sovittu.  Schengen ja Dublin sopimukset voi tosin heittää roskiin. Se juna meni jo. Rajat kiinni, please oikeasti Ministeri Orpo. Ruotsin on pakko tehdä myös näin lähiaikoina jo senkin takia, että demokratia rupeaa toimimaan ja SD on nyt siellä isoin puolue.

Pekka-Juhani Elomaa(PS)

kirjoittaja on tapahtumia tarkkaileva merimies Turun Portsasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat