Pekka-Juhani Elomaa

Olemmeko huonompia ihmisiä kuin Sveitsiläiset?

(kirjoitus julkaistu myös Turun Sanomissa 23.1.2016)

Sisäministeri Petteri Orvon (kok) odotellessa parempia aikoja hallitsemattoman maahanmuuton suhteen tai kirjoittamalla Ministeri Rehulan kanssa (kes) Turun Sanomiin(16.1.) pitkän vuodatuksen seksuaalisesta häirinnästä. En ole turhempaa kirjoitusta lukenut vakavasta asiasta. Ministeri Orvon onneksi ympärillämme olevat maat ovat ryhtyneet erinäisiin toimiin estääkseen katastrofin jatkumisen ja hallitsemattoman maahan muuton kitkemiseksi. Odotamme innolla Ministeri Orpo, mitä kivaa keksitte kun kevät koittaa ja show jatkuu. Rahat ja eväät ovat loppu, paitsi maahanmuuttajilta.  Samoin suuren enemmistön kärsivällisyys alkaa olla koetuksella. Uskon, että tiedätte sen itsekin.

Olen tietysti eräällä tavalla jäävi kehumaan Puolustusministeri Jussi Niinistöä (ps) , mutta on vain niin, että tuntuu kuin hän olisi ainoa joka ehdottaa järkeviä ja toteuttaa myös asioita. Aloitetaan vaikka puolustusvoimien virka-avusta Torniossa. Vaikka varusmies raukat joutuivat pakolaisten piccoloiksi, oli se hyvä alku. Nyt häneltä on tullut lisäksi ehdotus, että täydennys Poliisit olisi otettava käyttöön (vertaa katupartiot), lisäksi kertausharjoitusten nopeuttamista nykyisen kolmen kuukauden varo ajan suhteen oltaisiin nopeuttamassa.

Nyt onkin hyvä pysähtyä vähän tämän asian ääreen. Olisiko hyvä, että muuttaisimme reservi ajatteluamme sekä sotilaiden ja täydennys poliisin kohdalla niin, että aseita säilytettäisiin kotona? Kertausharjoitus voitaisiin hätätilanteessa kutsua koolle nopeastikin vaikka TV,n hätä signaalin kautta tai sillä kuuluisalla tekstiviestillä

Sveitsissä tämä järjestelmä toimii ja voi hyvin. Voiko siis olla niin, että herramme pitävät meitä jotenkin huonompina ihmisinä kuin Sveitsiläiset vai mistä johtuu, että näin pienessä maassa tällaista systeemiä ole ollut jo kymmeniä vuosia? Ennen sotia oli suojeluskunnat, joilla oli aseet ja onneksi oli.

Uskon edelleen Pohjoismaiseen hyvinvointi valtioon, vaikka aika moisia ongelmia on tielle tullut, varsinkin Ruotsissa. Päättäjiemme on kuitenkin pakko ruveta vielä päättäväisemmin varautumaan myös pahojen aikeiden ja tahattomien, pallon pyörimisetä johtuvien ilmiöiden hoitoon, siis muidenkin kuin Jussi Niinistön.

Jollei päättäjät varaudu ja varusta laillisia voimia, niin kansa tekee sen. Taitaa jo tehdäkin.

Pekka-Juhani Elomaa (ps)

Kirjoittaja on tapahtumia tarkkaileva Merimies Turun Portsasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat