Pekka-Juhani Elomaa

Kaapin paikka

Turussa 11.2.2016

(Tämä Blogi ei käsittele/koske ns.ammatti virkamiehiä, kuten poliisit, palomiehet yms.)

Täällä Suomessa meitä on kuulemma siunattu lähes 500000 virkamiehellä. Meillä on heitä enemmän kuin Saksan-maalla yhteensä ja se on aika paljon se. 

Tavallinen kansa, kuten minä tajuaa erittäin vaivalloisesti, että mitä tämä valtava määrä virkamiehiä pitää sisällänsä ja miten se vaikuttaa mihinkin. Sen minkä tavallinen kansa luulee siis tietävänsä, on että demokratiassa vaaleilla valitut edustajat käyttävät maassamme ylintä päätösvaltaa, mutta onko näin? Mielestäni tässä asiassa ollaan kuin pellossa, niin kunta kuin valtakunnan tasollakin.

Otetaan vaikka nyt otsikoissa ollut Maahanmuuttovirasto eli http://www.migri.fi/ . Siellä virkamiehet käsittelevät  omilla, mutta kaiketi laillisilla säännöillään turvapaikka hakemuksia ja Hallituksen ns. tiukennukset menevät kuuroille korville. Tosin he varmasti kätevinä setinä ja täteinä löytävät ne omaan ajatus mailmaan sopivat lailliset porsaan reiät.

On täysin käsittämätöntä, että istuva ministeri Petteri Orpo ei näytä kaapin paikkaa virastolle, tosin eipä hän ole tehnyt kyllä paljon muutakaan palkkansa eteen jos verrataan esim Viron, Unkarin, Itävallan, Tanskan ja kaikkien muiden EU maiden sisäministeriin ;)

Tähän täytyy tulla muutos, eikä pelkästään Herra Orvon kohdalla, vaan yleisesti.  Vaaleilla valituilla päättäjillä pitää olla viimeinen sana virkamiesten touhuissa ja päätöksenteossa. Kotikaupunkini Turku on niin loistava esimerkki siitä, miten virkamiehet ohjaa lautakuntia ja valtuutettuja, että siitä voisi kirjoittaa taas kirjan (on siis jo kirjoitettu)

Se että virastot ja virkamiehet neuvovat ja auttavat poliittisia päättäjiä, siis esimiehiään on tietysti ok, mutta sana "ohjaus" on saanut uuden merkitysen. Se tarkoittaa: "päättää", "käskeä", "valjastaa", "puhu mitä puhut minä sen kirjoitan kuitenkin", "kuka ministeri?" , "kansanedustaja, siis täh?" , "siinähän istut 4 vuotta, mutta minä olen ikuinen" jne.

Eli sinä PÄÄTTÄJÄ, jos vastaan vänkäävää virkamiestä et voi erottaa, niin et erota! Hänelle voi kuitenkin osoittaa helposti uuden mukavamman toimenkuvan vanhalla palkalla. Ehdottaisinkin moppia käteen tai ulos harjaamaan katusoraa, siis aivan sama onko palkka 9000€ kuussa tai enemmän, siis ja monesti on. Kummallisinta tässä varmaan olisi, että Isänmaa säästäisi silti valtavasti rahaa vaikka meillä olisi 150000 kadunlakaisijaa 10000€ kuukausi palkalla, kun he vaan pysyisivät poissa haittaamassa järkevää ja laillista päätöksentekoa, siis juuri sitä jolle kansa on antanut valtakirjan.

Nyt ja juuri tässä ajassa, punnitaan kaapin paikka arvon poliittiset päättäjät. 

Pekka-Juhani Elomaa ( PS)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat