Pekka-Juhani Elomaa

Valitaan puolia


Turunnormaalikoulussa, Varissuolla tuolloin vielä Suomen parhaassa koulussa ( kaikilla mittareilla mitattuna) oli 80-luvun alussa historiankirjassa puoli sivua talvisodasta ja koko sivu jatkosodasta. Siinä sitten keskustelin aiheesta historian opettajani kanssa kahdestaan kun lähes koko muu luokka pureskeli hubbabubbaa. Tuona teini aikana aloin valita oman puoleni. Se puoli on Suomen puoli kaikessa.

80-luvulla vapautettiin myös veteraanit pannasta, josta silloin iloitsin, koska asia oli ollut niin vaiettu aikaisemmin. Veteraanit tosin itse tiesivät minkä uhrauksen olivat antaneet, mutta virallinen Suomi ja poliitikot eivät.


Nykyinen puolien valinta on meitä Suomalaisia rankasti kahtia jakava. Tilanne on vähän niin kuin veteraanien kanssa aikaisemmin, nytkin lehdistö ja poliittisesti valveutunut kerma yrittää viimeiseen asti juottaa tavalliselle tyhmälle kansalle omien asioidensa simaa, joka ei kitkeryytensä takia kuitenkaan kansalle maistu ja se heitä ihmetyttää, koska he itse pitävät sen makua erinomaisena.


Puolia on valittu varsin vakavista ja taloudellisesti kalliista asioista. On Kreikan tukemista, hallitsematon maahanmuutto, leikkaukset eduista jne. Lista tuntuu kadun miehestä loputtomalta.
Myös puolueiden sisällä on melkoisia omien puolien valintoja. Entiset ministerit Haglund ja Vapaavuori itkevät kirjassa ja lehti artikkeleissa, että mikään ei edellisen hallituksen aikana toiminut ja lähinnä keskityttiin toistensa selkään puukottamiseen. En tosin tiedä nykyisestäkään menosta oikein enää kun uutisia (niitä luotettavia) lukee, että olemmeko me perussuomalaiset tekemässä siellä hallituksessa mainiota poliittista harakiriä päivästä toiseen? Henkilökohtainen tahtotila muuttaa asioita on edelleen kova, mutta lunta tulee tupaan ja naapurin äijäkin jo pottuilee. 


Arkkipiispa Mäkinen on Helsinginsanomissa  sanonut, että ei ole kirkon asia ajaa suomalaisten etuja ja kirkko piilottaa ja suojelee maahanmuuttajia, jotka eivät ole saaneet oleskelu lupaa. Viimeiset maahanmuuttoviraston pöytään lyömät prosentit kyllä puhuvat siihen suuntaan, että kaikki tänne tulevat saavat oleskeluluvan, kirkon ei siis tarvitse ehkä rikkoa lakia. Sekä piispa, että Migri on valinnut puolensa, vaikka piispalla olisi oma laumansa hoidettavana ja Migriä ei näköjään valvo ketään, varsinkaan istuva sisäministeri.

Myös turussa Rajat kiinni liike joutui jäämään ulos kokoustamaan, kun sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen(sdp) eväsi heiltä pääsyn työväenopistoon. Ihmeellisen puolueellinen päätös noin nuhteettomalta virkamieheltä.

Onneksi suuri enemmistö kansasta valitsee puolensa Suomen puolesta ja yrittää siitä herroille viestittää välillä jopa epätoivoisin keinoin. Olemme tulleet ikävä kyllä siihen viimeiseen tienhaaraan, jossa on valittava mihin suuntaan mennään. Vedetäänkö omaa linjaa vai annetaanko muiden määrätä mitä tässä maassa tehdään ja mitä virsiä lauleskellaan. Kaikista tärkein on kuitenkin se, että keitä ihmisiä tähän maahan päästetään, laillisesti tai laittomasti. Tämä on se asia joka ratkaisee lastemme tulevaisuuden, sanovat maamme kerma mitä tahansa. 


Pekka-Juhani Elomaa, PS, Turku

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat