Pekka-Juhani Elomaa

Roppakaupalla kokemusta

 

Julkaistu myös Turun Sanomissa 13.9.2016

 

TS uutisoi muutama aika sitten, että Turun valtuustosta poistuu roppakaupalla kokemusta ensi vaaleissa, kun vanhoja jää pois vaaleista. Sanoisin tähän, että antaa mennä vaan. Kyllä kokemus säilyy vahvassa virkamieskunnassa, joka asioista tuntuu päättävän. 

 

Yksi kummallinen ”roppakaupalla kokemusta” tarvinnut asia on Toriparkki. Siitä on äänestetty ja riidelty jatkuvalla soitolla. En ole vielä tähän hetkeen mennessä ymmärtänyt, ketä uusi parkkihalli palvelisi ja mikä on se juju, joka siinä piilee? Kuka tienaa ja miksi roppakaupalla kokemusta omaavat valtuutetut sitä puoltavat? Parkkihalli Louhen ohi tuhansia kertoja menneenä saatan vaan todeta, että ikinä se ei ole ollut täynnä, tosin kerran se oli suljettu, kun kidnappaaja Turunen heitti sinne roppakaupalla seteleitä.

Ehdottaisinkin, että jos nyt sitten on pakko kaivaa maan alle luola, niin rakennetaan sinne mielummin uimahalli ja jäähalli. Myös ampumarata ja keilarata olisi kivoja. Saataisiin keskustaan tohinaa ja väestönsuoja/varavesijärjestelmät samalla kertaa.

 

Toteankin tähän väliin kun kuntavaalit lähestyy, että ”stop making stupid people famous” eli suomeksi ”lopettakaa roppakaupalla kokemusta omaavien nostaminen päättäjiksi” vähän kärjistäen.

Tutkikaa ja ihmetelkää sieltä netistä mitä nykyiset edustajanne oikeasti ovat päättäneet ja verratkaa niitä lupauksiin ja vaalipuheisiin. Tulette hämmästymään verenpaineen nousua ja päänsäryn määrää.

Kuntavaalit ovat myös siinä mielessä erikoiset, että ne repivät aina lähikuntien sopua, kun kaikki ajavat roppakaupalla oman kylän asioita. Olenkin jo valmiiksi ideoinut muutaman mehukkaan teeman. Ensiksi palautetaan Turkuun tietullit, joka tuo paljon tuloja järkyttävästä läpiajosta keskiaikaisen kaupunkimme läpi. Toiseksi laitetaan kaupungintalolle digitaulu jossa on kaikkien valtuutettujen kuva ja reaali ajassa olevat tiedot asioiden äänestys käyttäytymisestä. Siinä voi sitten asukkaat ihmetellä, keitä ne takinkääntäjät oikeasti ovat. Tosin ei se mitään auta jos ette asiaa enää seuraavissa vaaleissa muista.

 

Pekka-Juhani Elomaa(PS )

Tapahtumia tarkkaileva Merimies Turun Portsasta

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat