Pekka-Juhani Elomaa

PAM:ista pamahtaa

Turussa 5.4.2017

 

Tänään Suomen uutisista luin, että meidän Perussuomalaisten kuntavaali ehdokas Tanja Aidanjuuri-Vestala, Vantaalta ei ole saanut omasta liitostaan eli PAM:ista vaalitukea toisin kuin Demareiden ja Vasemmistoliiton ehdokkaat?

 

PAM:in edustaja oli lehden mukaan myöntänyt, että Perusuomalaisuus vaikuttaa vaikka ei saisi. 
No ei saisi ei!
Ensiksikin se on laitonta ja lisäksi ihan helkutin väärin moraalisesti. 
Luuleeko PAM demari Tirikat, että PAM:issa  ei ole Perussuomalaisia jäseniä? 

 

Ajatteleeko ammattiyhdistysliikkeet yleisesti maassamme jotenkin tunkkaisesti, että heidän jäseninään on vain vanhoja Demareita, jotka tykkäävät jakaa ruusuja metallimiesten rahoilla vaalikopeilla?

 

Tämä Vantaan PS ehdokas on 4-vuotiaan lapsen yksinhuoltaja ja Stockmannilla luottamusmiehenä eli jos hän ei ole PAM:in mielestä ” kiva ja sopiva” saamaan tukea tasapuolisesti, kuten esimerkiksi Demari kilpakumppaninsa, niin ketä sitten? 

 

Se alkaa se päivä lähestyä vauhdilla, kun myös ammattiyhdistys liikkeiden kannattaisi ryhtyä taas ajamaan Suomalaisen työ-ihmisen ja palkansaajan asioita. 

Häpeisivät edes.

 

Pekka-Juhani Elomaa 
Tapahtumia tarkkaileva merimies Turun Portsasta


Kuntavaaliehdokas Turku 563

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

AY -liike on demarien ja vasurien taisteluosasto. Tavallaan Punakaartin jatkumo.

Miksi heidän pitäisi persuja tukea?

Käyttäjän Pekka-JuhaniElomaa kuva
Pekka-Juhani Elomaa

Morjens kaima!
Kyllä me duunarit AY liikettä tarvitaan, mutta painotus sanalla " me Suomalaiset duunarit"
Ilman AY liikettä olisi moni asia huonommin. Muista Pekka, että Vänrikki Koskelakin oli punapäälikön poika

Pekka Iiskonmaki

#2
Koskela on fiktiivinen hahmo.

Loimaan kassa YTK kilpailee menestyksekkäästi liittojen kassojen kanssa. AY -liike menettää jatkuvasti väkeä ja erityisesti nuoria.

Jos olisin nuorempi, niin perustaisin puolueista riippumattoman AY -liikkeen, jonka ainoa tehtävä olisi laki/välimiehen asema duunarien ja työnantajien välissä.

Sille olisi varmasti kysyntää. Monet pitävät liittojen maksuja todella korkeina. Liitot haluavat korkeat bruttopalkat josta maksetaan suojelumaksu liitoille.

Se taas on tuhonnut kilpailukyvyn ja nettopalkoilla ei tule duunari toimeen.

Lakkoase on vanhentunut ja neuvottelemalla saadaan parhaat tulokset ilman kolhuja puolin ja toisin.

Käyttäjän Pekka-JuhaniElomaa kuva
Pekka-Juhani Elomaa Vastaus kommenttiin #3

Ei kun perustamaan liittoa. Kirjoitus sinulta ainakin sujuu

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #4

Perussuomalaiset voivat miettiä myös sitä, miksi eivät ole asettaneet omia ehdokkaita liittojen vaaleihin siinä missä vasemmistopuolueet tai vaikka olisivat, mikseivät ole pärjänneet niissä vaaleissa.

Myös historiallinen perspektiivi olisi hyvä palauttaa mieleen, koska etenkin matalapalkka-alan liitoissa pääasiallista, jos edes minkäänlaista konfliktia ei käydä suomalaisten ja ulkomaalaisten välillä vaan konflikti, silloin kun se realisoituu, esiintyykin matalapalkkaisten raskasta työtä tekevien työntekijöiden ja rikkaiden omistajien välillä etujärjestötasolla.

1920- ja 1930-luvulla esiintyi paljon kansallismielistä oikeistolaista poliittista liikehdintää, erityisesti Lapuan liike, jota myös monet silloiset teollisuusjohtajat tukivat, koska se edisti kansallisaatteen ja siihen perustuvan ihmisten eriarvoistamisen ohella ammattiyhdistysliikkeen murskaamiseen tähtääviä tavoitteita. Oikeistolaisesti ajattelevia nuoria haalittiin myös lakonmurtamisjärjestöihin kuten Vientirauhaan, mutta tänä päivänä sellaista "valkokaartia" katsottaisiin ainakin PAM:issa niin kummeksuen, etten tiedä sellaisia kassamyyjiä tai varastotyöntekijöitä olevan olemassa, jotka nykyaikaiseen organisoituun lakonmurtamisjärjestöön kehtaisivat liittyä.

Käyttäjän Pekka-JuhaniElomaa kuva
Pekka-Juhani Elomaa Vastaus kommenttiin #3

PS. Koskelan tapaisia miehiä oli tuhansia. Linnan Koskelan esikuvana oli Einari Kokkonen , Nilsiästä. Mutta kyllä sä sen jo tiesitkin...pointtina oli tuo ettei ihmisiä enää kannata lokeroida niinkään vasemmisto- oikeisto välillä. Erottelisin mielummin tunteella ja järjellä ajatteleviin, mitkä on ihan kivoja molemmat noin ajatuksena, mutta vain toiset heistä sudet syövät.
;)

Toimituksen poiminnat