Pekka-Juhani Elomaa

Migristä on tullut kirosana veronmaksajalle

Hienoa, loistavaa, jollei jopa mahtavaa. Mitä mahtavia uutisia taas saammekaan lukea. Turun sanomissa tänään artikkeli ilmasto pakolaisista. Migrissä on kuulemma keskusteltu asiasta, kun on nimittäin niin, että sellaista perustetta ei vielä ole kuin” ilmastopakolainen”, niin kyllä virkamiehemme niitä jo suunnittelevat. Totesivat myös jo että Somalian kohdalla on otettu ihan viime päivinä uusi ohjeistus käyttöön, joka helpottaa Somalien tänne tulemista. Ohjeistuksessa kuulemma otetaan huomioon Somaliassa pitkään jatkunut kuivuus? 

Haloo Migri. 

Olen nimittäin ihmetellyt jo 90 luvulta asti äärettömän ihmeellistä Somalialaisten lomailemista Somaliassa. ( tämä lomailu koskee monia muitakin kansallisuuksia, mutta tämän uuden ohjeistuksen takia Somalia nousee esille taas). Nopeimmat turvaan tulleet ovat lähteneet lomalle jo parin kuukauden pakolaisena olon jälkeen. Useat maat ovat tätä jo alkaneet rajoittaa rajustikin mm. Norja. 

Olen todella ihmeissäni, että poliitikot eivät ole tähän ongelmaan jo tehokkaasti tarttuneet. Tämä turvapaikka lomailu  on jatkunut jo yli 20 vuotta. Tietysti tämähän on niitä ikuisia hys,hys asioita joita ei saisi nostaa esille. Tässä huomataan se miten entisiä PerusS ministereitä ja koko puoluetta on viety kuin pässiä narussa hallituksessa. Meille tavallisille ihmisille on nykyinen ” sininen tulevaisuus” ministeri Sampo Terho hokenenut, että maahanmuuttoa on kiristetty. Katin kontit sanon minä.

Lisäksi totean vain jokaisen maanosan ihmisten pääasiassa tuhonneen ihan itse alueensa, monikansallisten yhtiöiden ja politiikkojen/uskonnollisten johtajien myötävaikutuksella .

 

Entä mitä tekee Migri? 

Mitähän siellä ajatushautomossa liikkuu, kun ajattelee tätä ilmastopakolaisten asiaa ihan realiteettina maallemme? Onkohan Migrissä käytetty minuuttiakaan ajatteluun siltä kannalta, että miksi etelämmässä olevat Euroopan maat ovat jo alkaneet rakentaa muureja ja aitoja? Lisäksi armeijat ovat jo monessa maassa rajoilla valvomassa, siis ihan täällä iloisella EU,n alueella. Ollaanko Migrissä oikeasti sillä linjalla, että voisimme jotenkin ottaa mahdollisesti satojatuhansia pakolaisia tänne jollain kuivuus periaatteella? Somalialaisten kohdalla tämän uuden ohjeistuksen takia ainakin. Mitään ei ole opittu ja varoitus kellot ei soi. Mennään vain tuulten mukana, koska oma palkka tulee tilille, niin kaikki on virkamiehellä hyvin. Kuka tuota virastoa oikein johtaa? Suomen kansan valitsema eduskunta vai joku Hector fani?

 

Pienenä loppu kevennyksenä Italia on uhannut muutama päivä sitten antaa EU viisumit 200- 500 tuhannelle maahantulijalle. Tämän toteutuessa Torniossa kannattaa ruveta laittamaan punaista mattoa taas valmiiksi.

 

Pekka-Juhani Elomaa ( PS )

Kirjoittaja on tapahtumia tarkkaileva Merimies Turun Portsasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat