Pekka-Juhani Elomaa

Minne tuuli rahamme kuljettaa?

Ministeri Orpo on näköjään sitä mieltä, että pieni ja keskituloisten verotusta on kiristettävä tuntuvasti, taas kun isotuloista ajatellaan lämmöllä uudessa budjetissa. Taas pitäisi napsaista 500 miljoonaa jostain leikkauksina. Mihin se riittää? Mihin se menee? Yhtä asiaa ei lehdissä näe ja se on maahanmuuton kustannukset ja vaikutukset budjetissa? 

Olemme perussuomalaisissa, kyllästymiseen asti yrittäneet yhdistää maamme verovaroista puhuttaessa, siihen kuuluvan haitta maahanmuuton kustannukset.  Ihmettelen suuresti, koska herrat rupeavat puhumaan esim. Tanskan tavoin näistä asioista yhdessä, siis maahanmuutosta ja rahasta, joka veroina meiltä kerätään?

Ei ole enää sellaista torppaa, sairaalaa, päiväkotia, terveyskeskusta, bussifirmaa, kelan konttoria, lähikauppaa, isännöitsijää, poliisia, lääkäriä, perhettä, äitiä, isää, lasta, valtion konttoria, vartijaa, oikeuslaitosta tai ylipäätänsä ketään Suomessa, jota ei maahanmuutto koskettaisi. Näitä edellä mainitsemiani maahanmuutto koskee kaikkia vähän eri suuruisesti, mutta kaikkia se koskee yhdellä samalla tavalla eli negatiivisesti. Se vähentää heidän  resurssejaan taloudellisesti, joko suoraan tai välillisesti. Huvittavinta on, että joku voi sinisin silmin väittää massiivisen maahanmuuton tuovan tuloja meille. En ole mitään todisteita nähnyt mistään muustakaan positiivisesta tuulahduksesta, jota maahanmuutto olisi tuonut maallemme.

Maahanmuutossa Suomeen puhutaan, niin sairaan isoista euro summista, että kukaan ei edes tiedä mitä se maksaa. Jos joku sitä yrittää laskea tai selvittää, niin auta armias sitä paheksuntaa ja rasismi kortin viuhuntaa. Näin meillä Turussa, esimerkiksi on torjuttu järjestäin jokainen ehdotus selvittää maahanmuuton kulut kaupungille.

Maahanmuuton  kustannukset on hajautettu, niin monelle taholle tulonsiirtona kunnissa ja Valtionlaitoksissa, että oikein puistattaa se näkymätön seinä, jota tätä miljardin kankkulan kaivoa harsoaa.

Ei muuta kuin tsemppiä hallitukselle ja ministeri Orvolle. Kansa ei ole niin tyhmää, kuin tuulipuvuiltaan näyttää . Olisi kiva sanoa suoraan, että minne ne rahat menee?

Totuus on kuitenkin se, että jos meillä ei olisi ollut tätä pakolais/ rajat auki ongelmaa, olisi valtion talous tällä hetkellä + merkkinen. 

Tämä maahanmuuton kankkulan kaivo on siis toiminut jo yli 20 vuotta, jos ette ole sitä siellä pääkallo paikalla vielä hoksanneet, eli siitä vaan laskemaan edellistä lausetta epätodeksi....

 

Pekka-Juhani Elomaa / Turun PS 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat