Pekka-Juhani Elomaa

Seiväsmatkalla Kreikanmaassa

  • Kreikka❤️
    Kreikka❤️

 

 

Aloitetaan, vaikka tuosta kauniista kirkosta, josta Lidl oli poistanut ristin mainoksissaan. Olin käymässä tuossa kirkossa Firassa. Se on seissyt siinä vuosisatoja vartioimassa Euroopan sivistystä ja rantoja. Lidl?

 

Kysyin paikallisilta, onko heillä kunnissa ja kaupungeissa maahanmuuttajaneuvostoja? Ei kuulemma ole, eivätkä muutenkaan ymmärtäneet koko kysymystä.  Suomi 100?

 

Isoimmissa kylissä ja kaupungeissa ei näkynyt maahanmuuttajia tyhjää toimittamassa. Kysyinkin tietysti, että missä nämä valtavat määrät pakolaisia ovat? Vastaus oli, että ei aavistustakaan, ehkä Saksassa? Albaniasta oli joitakin ja he tekivät ahkerasti töitä. Suomi 100?

 

Englannista oli tullut koko suku muinaiseen Thiraan, juhlimaan häitä. Yksi rouva asui Hollannissa, koska miehensä oli sieltä. Kysyivät meiltä paljon Suomesta. Olivat todella super iloisia, kun eroavat EU,sta. Tavallisia Englantilaisia ihmisiä, kaikenlaisista ammateista. Hollantilaisen miehen kanssa, siinä sitten kirottiin tyhmiä päättäjiämme. Suomi 100?

 

Paikallisia Kreikkalaista ihmistä ja elämää kun seurasi, niin näyttää kyllä vahvasti, siltä että miljardit eurot Kreikkaan ovat menneet ihan muualle, kuin tavallisille ihmisille. Mutta sehän me jo arvattiin, että kuka vetää ja ketä.  Suomi 100?

 

Kaksi seniori pariskuntaa Göteborgista, totesivat minulle aivan suoraan, että kaupunki on menetetty kaikenmaailman rikollisille  ja etteivät he siellä enää uskalla hirveästi liikkua. Olivat surullisia. Kaunis kaupunki tuo Göteborg. Suomi 200?

 

Noissa Kreikan saariston kauniissa kylissä käveli paljon kissoja ja koiria vapaina. Olivat kuitenkin kuulemma osittain aina jonkun omia, tiedä sitten. Siistejä olivat ja tottelivat ihmisiä. Ei kirppuja, eikä luteita. Kaksi päivää ennen kotiin lähtöä tuli Turusta, tytön koulusta viesti. Täitä tytön luokalla. Neljäskerta kuluvaa vuotta 2017. Miettikää? Suomi 100?

 

Kreikassa ei muuten ole ns. maailman halaajia hirveän montaa. Syy oli kuulemma yksinkertainen. Heidät olisi kansana pyyhkäisty jo kauan sitten kartalta. Heillä ei myöskään ole kansanedustajina, eikä kunnanvaltuutettuja kahdenmaan passilla asioivia ihmisiä edustamassa heitä. Heidän asioitaan ajaa vain Kreikan passilla varustettu kansalainen. Äänestämisestä vaaleissa unohdin kysyä, mutta  arvatkaa saako Helleenien maassa joku muu äänestää missään vaaleissa, kuin kansalainen? Suomi 100? 

 

Totean vaan, että seiväsmatkailu avartaa, sata vuotiaan Suomen lehdistä luettua kapeaa totuutta, siitä mitä pirua Euroopassa ja Suomessa tapahtuu tai ei tapahdu.

 

Pekka-Juhani Elomaa( PS)

Kirjoittaja on tapahtumia tarkkaileva merimies Turusta 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat