Pekka-Juhani Elomaa

Riehuuko tulevat koneinsinöörit busseissa?

Pohjolanliikenteen bussi kuljettajan tueksi on tänään lakko, joka koskee yli 100 kuljettajaa. Iltalehden loistava analyyttinen ja valmiiksi ristiinnaulitseva juttu videoineen on ihan taas vertaansavailla. 

 

Noin vuosi sitten oli jo paljon puhetta, että varsinkin Somalitaustaiset ajelevat busseilla väärennetyillä lipuilla. Noin vuosi sitten videolle pääsi tuo Somali tyttö ja venäläis taustainen bussi kuski. Silloinkin muistaakseni tuli kenkää kuskille, joka tosin heti sai työpaikan toisesta firmasta.

 

Ihmettelen, että eikö kellään kellot soi, että ongelma voisi olla, ehkä myös näissä matkustajissa? 

 

Onko kukaan vaivautunut kysymään näiltä bussikuskeilta, että mitä työpäivään kuuluu ja kuinka yleistä tällainen uhkailu ” Mä tiputan sut” on? 

 

Lyöminen  on väärin, mutta luuleeko ihmiset, että bussikuskit jotenkin osaisivat judoilla tai ”rauhallisesti” heittää häiritsijät ulos? Niin se ei ikävä kyllä mene. Kun kimppuusi käydään on lyöminen aika normaali reaktio. 

 

Tässä on aika paljon pelissä, jos 100 bussikuskia lähtee tukemaan työkaveriansa lakolla, jos siellä Iltalehdessä yms.lehdissä ymmärrätte mitä tarkoitan, mutta pahoin pelkään ettette ymmärrä sanaakaan, mistä puhun.

 

Pekka-Juhani Elomaa

Tapahtumia tarkkaileva Merimies 

Turun Portsasta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat