Pekka-Juhani Elomaa

Viimeinen päivä 2018

  • Joulurauhan julistus 2018
    Joulurauhan julistus 2018

Wanhassa Turussa 31.12.2018

Lunta satelee hiljalleen ja ihmiset virittäytyvät vuoden vaihtumisen juhlaan.

Myös Pääministeri Sipilä viritti myös uudenvuoden puheessaan aamutuimaan sellaisen BlaaBlaan, ettei huonompaa olla kuultu. Lasten raiskaajat ja murhaajat ovat yksilöitä, eivätkä ryhmä, eikä saa ottaa oikeutta omiinkäsiin? 

Onko joku sitten ottanut vai onko pääministerillä pelko tällaisesta ja jos on, niin miksi? 

Mennyt vuosi on todella erikoinen sanavapauden kannalta. Kun viimeinkin köyhä kansa on saanut äänensä kuuluviin Somessa , niin sitä ruvetaan rajoittamaan jopa poliisivoimien kera ja bannaamalla mielivaltaisesti esim. FB tilejä. Lisäksi bannaamiset ja rajoitukset osuvat usein, jollei aina esim.maahanmuutto kriittisten kontolle. Tästä ei kukaan tunnu olevan huolissaan.

Olisi kiva tietää mitä esim. ulkomaalaiset nuoret koneinsinöörit kirjoittelevat toisilleen? Oulun lastenraiskaajia on varmaan yhdistänyt pelkästään positiiviseen sävyyn kirjoitetut some keskustelut. Noh...nyt niitäkin tutkitaan poliisin toimesta sentään, ainakin toivottavasti.

Myös Perussuomalaisten kansanedustaja ehdokkaiden kirjoituksia on prosentuaalisesti rajoitettu jatkuvasti enemmän kuin muita. Se tosin tulee kääntymään bannaajia ja kaikenlaisia sekopää ilmiantajia vastaan. Niin se on aina mennyt. Totuus ei pala tulessakaan.

Menneestä vuodesta voin mainita sen verran, että ulkomaalaisten rikos tilastot ovat räjähtäneet käsiin ja mistä te luulette sen johtuvan?  Nyt julki tulleen Poliisin salaisen kirjeen, että ”vähäpätöisiä” rikoksia ei tutkita...tai tutkitaan jos keritään.

Nyt on ruvennut myös viranomaisille selviämään se, että huumerikollisuus on siirtynyt maahanmuuttaja taustaisten bisnekseksi vauhdilla, jota ei ole osattu odottaa( noh..ei tietenkään ole osattu, kuten ei mitään muutakaan ikinä, missä järjen käyttö on sallittu).

Nyt jo on selvä, että huumeita myydään kouluissakin ja aina vaan nuoremmille ja erittäin röyhkeästi.  Myös näihin ns.alaikäisiin sekaantumisiin ja raiskauksiin on monesti huumeet olleet jo kuvassa mukana. 

Ilmiö on Englannista tuttu jo vuosien takaa, jossa uhreiksi on joutunut kanta-Englantilaisia lapsia ja nuoria ns.huonompiosaisista perheistä. Näihin lapsiin ja nuoriin on helppo iskeä kyntensä kiinni, kun asiat ovat jo muutenkin huonosti. Huumeet on helppo sekoittaa näiden lasten ja nuorten elämään. 

 

Toivon, että mennyt vuosi olisi avannut vähän Suomalaisten silmiä myös yleisellä tasolla, mitä ympäristössä tapahtuu. Muutamia asioita esimerkiksi:

1.Hallituksemme sekoilee päästörajoituksien ja kaikenlaisen takanpolttokielto humpuukin kanssa, kun samaan aikaa Kiina ja Intia tuhoaa maailmaa ennennäkemättömällä vauhdilla. Tällaisen ”me ollaan mukana taas” sekoilun laskun maksat sinä ja sähköyhtiöt hieroo käsiään.

2. Kaivoslakimme eivät suojaa luontoamme ja ovat pessusta kaikin puolin. Miksei asialle tehdä mitään? 

3. Lähi naapurimme Venäjä ja Ukraina käyvät sotaa. Ei tarvi olla Kenraali tajutakseen , että näin käy kun EU ja NATO  muutama vuosi sitten toitotti Ukrainalle EU ja myöhemmin NATO jäsenyyttä ...Venäjä ei iki päivänä anna Krimin tukikohtia EU tai NATO maalle. Näin tämä päissään heiluvan Junckerin johtama hatara harha aiheutti eräällätavalla sodan. On ihme, että olemme myös pärjänneet taloudellisesti jotenkuten, koska Venäjän kauppa on kärsinyt pakotteiden takia.

4. Alkoholilain muutoksen vaikutukset olikin iso yllätys raskaalle virkakoneistolle. Suomalaiset eivät litki nelos olutta vieläkään, eivätkä muutenkaan ryyppää sen enempää kuin ennen. Suomalaiset haluavat myös viinit kauppaan. Alkolle ja Alkon pitää muuttua, niin se selviää tämän muutoksen yli. Alko ei ole pelkästään pahasta. Tietotaito on siellä kovaa luokkaa. 

Uskon, että 2019 vuodesta tulee parempi, kuin tästä vuodesta...jo senkin takia, että rima ei ole hirveän korkealla, sen verran sekava ja pessusta, tämä vuosi on ollut, kysy vaikka Taksimiehiltä ;)

 

Hyvää uutta vuotta! 

Pekka-Juhani Elomaa(PS)

Tapahtumia tarkkaileva Merimies Turun Portsasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat